Tudta-e? - írások, cikkek

 • Hogyan változtassunk életvitelünkön?

  Az elmúlt évtizedekben komoly átrendeződések mentek végbe világunkban minden téren, melyek kihatottak egyéni életünkre is. Megváltozott a "modern" ember életvitele, ennek következtében az élettani folyamatok is módosultak. E változást az emberi szervezet egy ideig tolerálta, de egy határon túl tömeges megbetegedések jelentek meg, melyeket ún. civilizációs ártalmaknak neveznek. Az emberi szervezet sokszoros tartalékokkal rendelkezik, a Teremtő bőségesen adott nekünk "szakítószilárdságot", hogy a terheket viselni tudjuk. De elérkeztünk a határainkhoz, az emberi szervezet végső kimerüléséhez közeledik. Túl sok oldalról érkezik támadás és ezek túl erősek. Ha nem változtatunk, a testi és idegi folyamatok megzavarodhatnak, a betegség előáll.

  Tovább a cikkhez >>

 • Mi az egészség?

  Mármint nekem? - kérdezi az, akinek felteszem a címben foglalt kérdést. Igen, mit jelent az egészség számodra? Ha megkérdezek tíz embert, akkor tízféle definíciót kapok válaszul. Harmónia, békesség, betegség hiánya, pozitív rezgések stb. Ez mind igaz lehet, de valamilyen objektív definíciónak lennie kell, mivel anyagi lények is vagyunk, nem csak szellemiek. Vannak tudósok, akik az egészséget úgy határozzák meg, mint az ahhoz szükséges minőségek meglétét, valamint a testi-lelki betegségek hiányát. De ezek szerint az, aki valamilyen testi hibával születik, nem lehet egészséges akkor sem, ha mentálisan teljesen ép, és teljes életet él, olyan minőségűt, amit a fogyaték nélküli emberek többsége nem tud. Mi tehát az egészség?

  Tovább a cikkhez >>

 • Segítség, egészséges lettem!

  Tapasztaltunk vagy láttunk-e már olyat, hogy valaki hiába szerzett be minden könyvet és rengeteg információt, nem javult az élete, az egészsége? Az általános információ önmagában nem elegendő. Furcsa dolog az egészség - legalábbis ahogyan napjainkban láthatjuk. Mindenütt az egészséges életmódról hallhatunk, a csapból is ez folyik. Egészségguruk "hirdetik az igét", a könyvesboltok polcai roskadoznak a sok életmódkiadvány alatt. Itt a Kelet titka, a Nyugat elrejtett kincsei - már csak egy lépés, még vegyél meg valamit, és a tökéletes élet birtokába juthatsz. Minden betegségre van jó tanács, valamilyen gyógymód. Van nyers étrend, van vegetáriánus, ehetsz paleolit módra, de legolcsóbb a fényevés - lehet natúr módon vagy panírozva, ünnepnapokon flambírozott fény fogyasztandó. És sokan vannak, akik bekapcsolódnak a trendekbe, mégis betegek. Rosszabb az egészségük, az életminőségük, mint amikor nem csináltak semmit.

  Tovább a cikkhez >>

Főoldal Főoldal
Rólunk Rólunk
Tapasztalatok Tapasztalatok
Megújulás Életmódtábor Megújulás Életmódtábor
Tudta-e? Tudta-e?
Kapcsolat Kapcsolat
Galéria Galéria

Jogi nyilatkozat - Copyright © 2014 Érdliget Életmódközpont - Minden jog fenntartva.